Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες του ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ δεν περιορίζονται μόνο στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών αλλά επεκτείνονται και στο χώρο της εκπαίδευσης με την οργάνωση και διεξαγωγή προγραμμάτων συνεχούς μετεκπαίδευσης οφθαλμιάτων.

Στο Αμφιθέατρο του ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ από το 1989 έως και σήμερα πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων εισηγητών προγράμματα συνεχούς μετεκπαίδευσης στις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις της οφθαλμολογίας.

Ειδικότερα, στον τομέα της Διαθλαστικής Χειρουργικής στο Αμφιθέατρο του Κέντρου γίνονται ολοκληρωμένες παρουσιάσεις καλύπτοντας όλα τα επίδεδα γνώσεων και τεχνικών που αφορούν θέματα προεγχειρητικού ελέγχου, χειρουργικών τεχνικών και μετεγχειρητικής παρακολούθησης.

Συγχρόνως, με σκοπό την πρακτική άσκηση, λειτουργεί μόνιμα πειραματικό χειρουργείο με μικροσκόπιο ZEISS και video συμπαρατήρηση, μικροκερατόμους HANSATOME EXCELLUS & XP και πλήρη σειρά χειρουργικών εργαλείων excimer laser.

Στη θεωρητική και πρακτική άσκηση των διαθλαστικών επεμβάσεων προστίθεται και η δυνατότητα παρακολούθησης ζωντανών χειρουργείων.

Η εμπειρία μας στην οργάνωση και εκπαίδευση στο χώρο της οφθαλμολογίας προέρχεται και από την επιτυχή υλοποίηση σειράς Κοινοτικών Προγραμμάτων.

Από το 1991 έως και το 2009 το ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ συμμετείχε στα προγράμματα :

  • Ÿ    1991-1992: Υλοποίηση του έργου «Οφθαλμολογικό Κέντρο Τηλεϊατρικής», στα πλαίσια του Κοινοτικού Προγράμματος STAR.
  • Ÿ    1993: Υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης νέων γυναικών στην ειδίκευση βοηθού οφθαλμολογικού ιατρείου.
  • Ÿ    1993-1994: Υλοποίηση του προγράμματος «Οφθαλμολογικό Κέντρο Τηλεϊατρικής – ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών στην Ελλάδα».
  • Ÿ    1999-2001: Ανάπτυξη του προγράμματος «Ηλεκτρονικός Φάκελλος Ασθενούς» σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
  • Ÿ    2001-2003: Συμμετοχή στη Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL για την εξασφάλιση ειδικών θέσεων εργασίας σε άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Ÿ    Από το 2002 έως σήμερα λειτουργεί μόνιμα πειραματικό χειρουργείο για την πρακτική άσκηση οφθαλμιάτρων στη Διαθλαστική Χειρουργική.
  • Ÿ    2004-2006: Υλοποίηση του προγράμματος «CRM4eyes» - Κοινωνία της Πληροφορίας - Γενική Γραμματεία ΄Ερευνας & Τεχνολογίας.
  • Ÿ    2007-2008: «e-health for eyes», ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ: Ανάπτυξη και υποστήριξη δικτύου με σκοπό την εξωστρεφή διάθεση ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ιατρούς στον τομέα της Διαθλαστικής Χειρουργικής.
  • Ÿ    2008-2009: ΠΕΠ Γ΄ΚΠΣ Εμπόριο-Υπηρεσίες. Επένδυση ύψους 167.671,οο€


Βασ. Σοφίας 64
2ος όροφος 
115 28 Αθήνα

Τ : 210 72 47 103
F : 210 72 31 221

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

find us facebookfinde us google maps

contact-p

endpage

Image Map