Τομογραφία Οπτικών Θηλών – HRT

Τι είναι η τομογραφία οπτικών θηλών;

Η τομογραφία των οπτικών θηλών (HRT) είναι μια μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδος όπου καταγράφονται και αναλύονται τρισδιάστατες εικόνες του προσθίου και οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού.

Πότε είναι απαραίτητη η τομογραφία των οπτικών θηλών;

Η σπουδαιότερη κλινική εφαρμογή της συγκρικριμένης εξέτασης βρίσκεται στην πρώϊμη διάγνωση του γλαυκώματος σε ασθενείς που δεν παρουσιάζουν αλλοιώσεις στα οπτικά πεδία. Με την τοπογραφία των οπτικών θηλών αναγνωρίζονται οι ασθενείς των οποίων η ανατομική κατασκευή του οπτικού τους νεύρου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη γλαυκώματος. Επιπλέον, αποτελεί μια αξιόπιστη μέθοδο για την καταγραφή, την παρακολούθηση και τη συγκριτική μελέτη στη διάγνωση και διαχρονική εξέλιξη του γλαυκώματος.

Μια δεύτερη εφαρμογή αφορά τον εντοπισμό της θέσης και του μεγέθους του αμφιβληστροειδικού οιδήματος.

Επιπλέον, το HRT3 μπορεί να δώσει πληροφορίες που αφορούν τον αριθμό των ενδοθηλιακών κυττάρων και το πάχος του κερατοειδή.

Η τομογραφία οπτικών θηλών στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το OΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ KΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ διαθέτει τον πλέον σύγχρονο τομογράφο οπτικών θηλών ΗRΤ3 (Heidelberg Retina Tomograph 3). Εξετάσεις τομογραφίας πραγματοποιούνται καθημερινά και τα αποτελέσματα δίνονται αυθημερόν.


Βασ. Σοφίας 64
2ος όροφος 
115 28 Αθήνα

Τ : 210 72 47 103
F : 210 72 31 221

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

find us facebookfinde us google maps

contact-p

endpage

Image Map