Ενδοϋαλοειδικές ενέσεις – Αnti-VEGF

Τι είναι η θεραπεία των ενδοϋαλοειδικών ενέσεων και σε ποιες παθήσεις εφαρμόζεται;

Οι ενδοϋαλοειδικές ενέσεις είναι μια νέα μέθοδος για τη θεραπεία

  •  της νεοαγγειακής (υγρής μορφής) Ηλικιακής Εκφύλισης της Ωχράς (AMD)
  • της έκπτωσης της όρασης που οφείλεται σε οίδημα της ωχράς κηλίδας διαβητικής αιτιολογίας (DME).

Η Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς είναι μία πάθηση που μπορεί να επηρεάσει την κεντρική όραση η οποία είναι απαραίτητη για δραστηριότητες όπως διάβασμα, οδήγηση κ.α. Η ηλικία κατά κύριο λόγο, το κάπνισμα και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ενοχοποιούνται για την ασθένεια της Ηλικιακής Εκφύλισης της Ωχράς, η οποία εμφανίζεται περισσότερο στο δυτικό κόσμο και σε ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Η θεραπεία των ενδοϋαλοειδικών ενέσεων προσφέρει τη δυνατότητα στους ασθενείς όχι απλώς να διατηρήσουν αλλά και να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα της όρασής τους. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα των ενέσεων χορηγούνται στην υαλοειδική κοιλότητα από έμπειρο οφθαλμίατρο και η διαδικασία πραγματοποιείται υπό άσηπτες συνθήκες.

Η εφαρμογή των ενδοϋαλοειδικών ενέσεων στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ

antivegfΣτο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ λειτουργεί πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο τμήμα βυθού για τη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων του Αμφιβληστροειδούς. Αφού εξετασθεί προσεκτικά το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι του Κέντρου , εφαρμόζουν υπό άσυπτες συνθήκες τις ενδοϋαλοειδικές ενέσεις σε ασθενείς που πάσχουν από Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς και διαβητικό Οίδημα της Ωχράς.

Εκείνο που θα πρέπει να θυμάστε πάντα είναι ότι οι τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις μπορούν να διαγνώσουν έγκαιρα την Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς έτσι ώστε να γίνουν βήματα για τη διατήρηση της όρασής σας και την καθυστέρηση της περαιτέρω απώλειας όρασης. Οι ενδοϋαλοειδικές ενέσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ενεργό και ανεξάρτητο τρόπο ζωής.


Βασ. Σοφίας 64
2ος όροφος 
115 28 Αθήνα

Τ : 210 72 47 103
F : 210 72 31 221

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

find us facebookfinde us google maps

contact-p

endpage

Image Map