Τεχνολογία

To OΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ  διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό με ιατρικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας τα οποία διαρκώς ανανεώνονται & εμπλουτίζονται ακολουθώντας κάθε ιατρική και τεχνολογική εξέλιξη.

Στους χώρους του Κέντρου μας λειτουργούν:

 • Εννέα σύγχρονα οφθαλμολογικά ιατρεία ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων με εξεταστικές μονάδες εξοπλισμένες με σχισμοειδή λυχνία, κερατόμετρο, φορόπτερο και αυτόματο διαθλασίμετρο.
 • Μονάδα Διαθλαστικής Χειρουργικής-Εxcimer Laser
 • Πρότυπο αμφιθέατρο, 35 θέσεων, με προδιαγραφές εξοπλισμού που καλύπτει κάθε απαίτηση άμεσης επικοινωνίας ήχου και εικόνας (teleconference).

Στον ιατρικό εξοπλισμό του ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ περιλαμβάνονται:

 

 
 • CONCERTO 500Hz WaveLight

  Εxcimer Laser

  H Mονάδα Διαθλαστικής Χειρουργικής του ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Διαθλαστική Χειρουργική με το μοναδικό CONCERTO 500Ηz ένα από τα έξι σε όλη την Ευρώπη και δεκαεπτά παγκοσμίως – συστήματα excimer laser για τη διόρθωση της όρασης.

  Περισσότερα..

 • ORBSCAN B&L PENTACAM WaveLight

  Τοπογραφία Κερατοειδούς

  Η τοπογραφία του κερατοειδούς είναι μια ειδική εξέταση όπου μέσα από μία σειρά έγχρωμων χαρτών (Axial Map, Tangential Map, Elevation Map, Refractive Map) ο οφθαλμίατρος παίρνει στοιχεία που αφορούν τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά χαρακτηριστικά της καμπυλότητας του κερατοειδή.

  Περισσότερα..

 • NIDEK UP1000 TOMEY SP100 QUANTEL

  Παχυμετρία κερατοειδούς

  Η παχυμετρία του κερατοειδούς είναι μια ειδική εξέταση στην οποία μετράται το πάχος του κερατοειδή. Η αξία της παχυμετρίας είναι ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη τόσο στην εκτίμηση του γλαυκώματος όσο και στην προεγχειρητική εξέταση των ασθενών που πρόκειται να υποβληθούν σε διαθλαστική επέμβαση.

  Περισσότερα..
 • CIRRUS ΟCT ZEISS

  Oπτική Τομογραφία

  Η Οπτική Τομογραφία – ΟCT είναι μία μη επεμβατική μέθοδος τομογραφικής απεικόνισης της δομής του αμφιβληστροειδούς δίνοντας τη δυνατότητα in vivo οπτικής βιοψίας του εξεταζόμενου ιστού.

  Περισσότερα..
 • HEIDELBERG RETINA TOMOGRAPHY 3

  Τομογραφία Οπτικών Θηλών

  Η τομογραφία των οπτικών θηλών (HRT) είναι μια μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδος όπου καταγράφονται και αναλύονται τρισδιάστατες εικόνες του προσθίου και οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού.

  Περισσότερα..
 • HUMPHREY 74 visual fields

  Οπτικά Πεδία

  Τα οπτικά πεδία είναι η κύρια εξέταση για τη διάγνωση και την παρακολούθηση του γλαυκώματος. Είναι ανώδυνη εξέταση, δεν χρειάζεται προετοιμασία και ο συνήθης χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 30 λεπτά.

  Περισσότερα..
 • OCULAR RESPONSE ANALYZER – REICHERT

  Μέτρηση Κερατοειδικής Υστέρησης - ΟRA

  H μέτρηση τηςΜέτρηση Κερατοειδικής Υστέρησης - ΟRA κερατοειδικής υστέρησης του οφθαλμού - Οcular Response Analyser (ΟRA) είναι το μοναδικό ιατρικό μηχάνημα που μετρά τα μηχανικά χαρακτηριστικά του κερατοειδούς και προσφέρει στο χειρουργό υψηλή ασφάλεια στον προεγχειρητικό έλεγχο των διαθλαστικών επεμβάσεων για την πρόληψη της μετεγχειρητικής εκτασίας.

  Περισσότερα..
 • FF450-VISUPAC ZEISS

  Ψηφιακή Φλουοραγγειογραφία & ICG

  Η φλουοραγγειογραφία είναι μια διαγνωστική μέθοδος όπου με τη χρήση ειδικής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής λαμβάνουμε μία σειρά φωτογραφιών του αμφιβληστροειδούς.

  Περισσότερα..
 • NIDEK GYC – 1500 Argon Laser

  ΑRGON LASER

  To ARGON Laser φωτοπηξίας εφαρμόζεται σε ασθενείς που πάσχουν από διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια ή οίδημα της ωχράς κηλίδας.Υπάρχουν δύο είδη θεραπείας με Laser. Η εστιακή φωτοπηξία και η παναμφιβληστροειδική φωτοπηξία.

  Περισσότερα..
 • TANGO ellex YAG LASER

  YAG LASER

  Μετά την επέμβαση του καταρράκτη, σε ένα ποσοστό 40% περίπου των ασθενών, η κάψουλα παράγει κύτταρα τα οποία προκαλούν θολερότητα στην όραση. Η συνηθισμένη αυτή κατάσταση που ονομάζεται «θόλωση του οπισθίου περιφακίου» μπορεί να συμβεί και μετά αρκετούς μήνες από την επέμβαση του καταρράκτη και αντιμετωπίζεται με την εφαρμογή του YAG Laser.

  Περισσότερα..
 • IOL master – ZEISS

  Οπτική Βιομετρία

  Ενα σύγχρονο και ακριβές όργανο μέτρησης του αξονικού μήκους του οφθαλμού και υπολογισμού της ισχύος του ενδοφθαλμίου φακού κατά την προεγχειρητική μελέτη του καταρράκτη και των διαθλαστικών επεμβάσεων αποτελεί η οπτική βιομετρία – IOL Master.

  Περισσότερα..
 • TOPCON SP2000P

  Ενδοθηλιοσκόπιο

  Η ενδοθηλιοσκόπηση είναι μια ειδική εξέταση όπου με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπίου ο οφθαλμίατρος έχει τη δυνατότητα της απευθείας εικόνας του ενδοθηλίου του οφθαλμού και της μέτρησης του αριθμού των κυττάρων του.

  Περισσότερα..
 • TANGO ellex SLT

  Selective Laser Trabeculoplasty

  Η SLT έναι μια ήπια, μη-θερμική και μη-παρεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης της υψηλής ενδοφθάλμιας πίεσης που σχετίζεται με το γλαύκωμα. Μειώνει κατά 25% την ενδοφθάλμιο πίεση, σε ποσοστό 75 με 85% των ασθενών που έχουν υποβληθεί στη συγκεκριμένη θεραπεία.

  Περισσότερα..
 • Διασύνδεση Κολλαγόνου – UVX - IROC Corneal Cross Linking

  H Διασύνδεση Κολλαγόνου (Collagen Cross Linking) είναι μια θεραπευτική μέθοδος που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου.

  Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται με την ενστάλλαξη ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β) στην επιφάνεια του κερατοειδούς και τη ταυτόχρονη χρήση υπεριώδους φωτός UVA.

  Περισσότερα..
 • Plusoptix

  Παιδικό Διαθλαστίμετρο

  Η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός δεν είναι δυστυχώς προνόμιο μόνο των ενηλίκων. Mε το παιδικό διαθλασίμετρο Plusoptix, χωρίς επαφή με το μικρό παιδί, δίνεται η δυνατότητα μέτρησης της οπτικής οξύτητας.

  Περισσότερα..
 • COLVART

  Κορόμετρο

  H κορομέτρηση είναι μια ειδική εξέταση κατά την οποία εκτιμάται το μέγεθος της κόρης του οφθαλμού.

  Περισσότερα..
 • OPTEC 6500P STEREO OPTICAL

  Contrast Sensitivity Test

  Τo τεστ για την μέτρηση της αντίληψης της χρωματικής αντίθεσης (Contrast Censitivity Test) βαθμολογεί την ικανότητα κάποιου να διακρίνει αντικείμενα σε σχέση με το μέγεθος και την χρωματική τους αντίθεση σε συγκεκριμένο πλαίσιο (background).

  Περισσότερα..
 • EYE CUBED ellex

  Oφθαλμικό Υπερηχογράφημα

  Το Α΄ & Β΄ υπερηχογράφημα αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο για τη δυσδιάστατη απεικόνιση του οπτικού νεύρου, των εξόφθαλμων μυών και του βολβού του οφθαλμού.

  Περισσότερα..
 • PULSAIR IntelliPuff - Keeler

  Tονόμετρο αέρος

  Toνομέτρηση είναι η μέτρηση του τόνου δηλαδή της πίεσης του οφθαλμού. Για τη συγκεκριμένη εξέταση χρησιμοποιούνται τόσο τονόμετρα επιπέδωσης όσο και τονόμετρα αέρος. Οι φυσιολογικές τιμές της ενδοφθαλμίου πιέσεως συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 12-22 mmHg.

  Περισσότερα..


Βασ. Σοφίας 64
2ος όροφος 
115 28 Αθήνα

Τ : 210 72 47 103
F : 210 72 31 221

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

find us facebookfinde us google maps

contact-p

Δείτε τον κόσμο ...με άλλα μάτια!

Ενημερωθείτε

για θέματα που αφορούν
την υγεία των ματιών σας

endpage

Image Map