Τομογραφία Οπτικών Θηλών – HRT

 

Τομογραφία Οπτικών Θηλών - HRT

Η τομογραφία των οπτικών θηλών (HRT) είναι μια μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδος όπου καταγράφονται και αναλύονται τρισδιάστατες εικόνες του προσθίου και οπίσθιου ημιμορίου του οφθαλμού.

Η σπουδαιότερη κλινική εφαρμογή της συγκεκριμένης εξέτασης βρίσκεται στην πρώιμη διάγνωση του γλαυκώματος σε ασθενείς που δεν παρουσιάζουν αλλοιώσεις στα οπτικά πεδία. Με την τοπογραφία των οπτικών θηλών αναγνωρίζονται οι ασθενείς των οποίων η ανατομική κατασκευή του οπτικού τους νεύρου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη γλαυκώματος.

Επιπλέον, αποτελεί μια αξιόπιστη μέθοδο για την καταγραφή, την παρακολούθηση και τη συγκριτική μελέτη στη διάγνωση και διαχρονική εξέλιξη του γλαυκώματος. Μια δεύτερη εφαρμογή αφορά τον εντοπισμό της θέσης και του μεγέθους του αμφιβληστροειδικού οιδήματος. Επιπλέον, το HRT3 μπορεί να δώσει πληροφορίες που αφορούν τον αριθμό των ενδοθηλιακών κυττάρων και το πάχος του κερατοειδή.

Το OΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ διαθέτει τον πλέον σύγχρονο τομογράφο οπτικών θηλών ΗRΤ3 (Heidelberg Retina Tomograph 3). Εξετάσεις τομογραφίας πραγματοποιούνται καθημερινά και τα αποτελέσματα δίνονται αυθημερόν.

Θυμηθείτε: η υγεία των ματιών σας … φροντίδα μας καθημερινή!

Στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι, με τη βοήθεια σύγχρονης τεχνολογίας, δίνουν απάντηση σε κάθε οφθαλμολογικό σας πρόβλημα!

Η γνώμη σας
Καλέστε μας