Μυωπία

 

Μυωπία

Μυωπία είναι η δυσκολία να δει κάποιος αντικείμενα που βρίσκονται μακριά. Εάν έχετε μυωπία, οι ακτίνες του φωτός εστιάζονται πριν το σωστό σημείο εστίασης ενός φυσιολογικού οφθαλμού με αποτέλεσμα το είδωλο να σχηματίζεται μπροστά από τον αμφιβληστροειδή.

Η μυωπία εμφανίζεται είτε επειδή η κυρτότητα του ματιού είναι μεγαλύτερη από το κανονικό είτε επειδή το μήκος του βολβού του ματιού είναι μεγαλύτερο του κανονικού, είτε επειδή μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο.

Εδώ και πολλά χρόνια, σε πολλά κράτη διεξάγονται συστηματικές έρευνες προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα όπως η ύπαρξη ή μη κληρονομικότητας, η σχέση μυωπίας με παράγοντες του περιβάλλοντος, η επίδραση των σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης σ’ αυτήν, κ.α.

Όσον αφορά την κληρονομικότητα, οι απόψεις συγκλίνουν στην ύπαρξη, αφενός μεν, κληρονομικής προδιάθεσης, αφετέρου δε, στην επίδραση παραγόντων του περιβάλλοντος. Η Μυωπία ξεκινάει συνήθως τα πρώτα σχολικά χρόνια και προοδευτικά εξελίσεται και αυξάνει με την ηλικία. Αυξάνει αργά ή γρήγορα, συνήθως μέχρι την ηλικία των 20 ετών. Από όλες τις διαθλαστικές ανωμαλίες, η μυωπία, αποτελεί τη σπουδαιότερη και συχνότερη μεταξύ των μαθητών. ΄Ετσι, ο έλεγχος της μυωπία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι απαραίτητος προκειμένουν να μην δημιουργήσει προβλήματα στην σωστή παρακολούθηση των μαθημάτων.

Όσον αφορά το φύλο, οι περισσότεροι από τους ερευνητές συμφωνούν πως οι γυναίκες εμφανίζουν με μεγαλύτερη συχνότητα υψηλή μυωπία

Μυωπία

Πως αντιμετωπίζεται η Μυωπία

Excimer Laser, Φακοί Επαφής και διορθωτικά γυαλιά   είναι τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της μυωπίας.  

Το Excimer Laser που θεωρείται ο πιο εξελιγμένος τρόπος για τη διόρθωση της μυωπίας και τα άριστα αποτελέσματα των επεμβάσεων με Laser κάνουν τη μέθοδο αυτή την πλέον ενδεδειγμένη για χιλιάδες κατάλληλους υποψηφίους. Είναι μια υψηλής τεχνολογίας διαδικασία, απλή και γρήγορη, που διαρκεί περίπου 5 λεπτά για το κάθε μάτι και γίνεται με τη χρήση αναισθητικών σταγόνων, έτσι ώστε να μην προκαλεί  καθόλου πόνο.

Περισσότερες από δύο εκατομμύρια επεμβάσεις Διαθλαστικής Χειρουργικής πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων που έχουν μυωπία και επιλέγουν το Laser για να διορθώσουν την όρασή τους συνεχώς αυξάνεται. Στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ έχουμε πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις με εκπληκτικά αποτελέσματα για τους ασθενείς μας.

Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ και επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Η γνώμη σας
Καλέστε μας