Αστιγματισμός

 

Αστιγματισμός

Ο αστιγματισμός προκαλείται όταν η ανώμαλη επιφάνεια του κερατοειδή εμποδίζει την εστίαστη του φωτός στο σωστό σημείο του. Το αποτέλεσμα του αστιγματισμού είναι ανάλογο με αυτό που βλέπει κάποιος όταν κοιτά σε «παραμορφωτικούς» καθρέπτες.

Ο αστιγματισμός είναι συνήθως κληρονομικός. μπορεί κάποιος να γεννηθεί με αστιγματισμό και συχνά παραμένει αμετάβλητος σε όλο το διάστημα της ζωής του. Τις περισσότερες φορές ο αστιγματισμός παρουσιάζεται σε μικρούς βαθμούς και δεν χρειάζονται για τη διόρθωσή του γυαλιά ή φακοί επαφής.

Αστιγματισμός

Πως αντιμετωπίζεται ο αστιγματισμός;

Όταν ο αστιγματισμός είναι ομαλός, η αντιμετώπισή του με γυαλιά ή φακούς επαφής είναι εύκολη. Στις περιπτώσεις όμως ανώμαλου αστιγματισμού (σε κάποιες περιπτώσεις είναι αποτέλεσμα τραύματος στο μάτι) η διόρθωση του αστιγματισμού είναι, πολλές φορές, αρκετά δύσκολη και ίσως απαιτεί την διόρθωση όλης της επιφάνειας του κερατοειδή. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με την χρήση σκληρών φακών επαφής είτε σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις με μεταμόσχευση του κερατοειδή, όπου απομακρύνεται ο κερατοειδής και αντικαθίσταται με μόσχευμα, του οποίου η επιφάνεια είναι ομαλή.

Φυσιολογικά, η θολερότητα του αστιγματισμού διοθρώνεται με γυαλιά ή σκληρούς φακούς επαφής. Σε περιπτώσεις όπου οι βαθμοί του αστιγματισμού είναι πολύ υψηλοί, χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένοι φακοί επαφής, τορικοί όπως λέγονται.

Αστιγματισμός

Πως μπορώ να απαλλαγώ οριστικά από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής;

Ενώ μέχρι σήμερα, η διόρθωση του Αστιγματισμού γινόταν αποκλειστικά με τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, αποφασίζουν με τη Διαθλαστική Χειρουργική να περιορίσουν ή εξαλείψουν την εξάρτησή τους από αυτά.

Είναι μια υψηλής τεχνολογίας διαδικασία, απλή και γρήγορη, που διαρκεί περίπου 5 λεπτά για το κάθε μάτι και γίνεται με τη χρήση αναισθητικών σταγόνων, έτσι ώστε, να μην προκαλεί, καθόλου, πόνο.

Περισσότερες από δύο εκατομμύρια επεμβάσεις Διαθλαστικής Χειρουργικής πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων που έχουν αστιγματισμό, και επιλέγουν το Laser για να διοθρώσουν την όρασή τους συνεχώς αυξάνεται. Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Αθηνών έχουμε πραγματοποιήσει εκατοντάδες επεμβάσεις Διαθλαστικής Χειρουργικής με εκπληκτικά αποτελέσματα για τους ασθενείς μας.

Η γνώμη σας
Επικοινωνία Εδώ!
This site is registered on wpml.org as a development site.