Αnti-VEGF ενδοϋαλοειδικές Εγχύσεις

 

Αντι-VEGF Ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις

Οι ενδοϋαλοειδικές ενέσεις είναι μια νέα μέθοδος για τη θεραπεία της νεοαγγειακής (υγρής μορφής) Ηλικιακής Εκφύλισης της Ωχράς (AMD) και του διαβητικού οιδήματος της ωχράς (DME).

Το αντι-VEGF σημαίνει “αντι-αγγειακός ενδοθηλιακός αυξητικός παράγοντας” Πιστεύεται ότι ο VEGF πυροδοτεί τη μη φυσιολογική διαρροή και ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων στην ωχρά κηλίδα, η οποία θα οδηγήσει στην εμφάνιση οιδήματος. Τα αντι-VEGF φάρμακα ενίονται στον οφθαλμό σας ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Η θεραπεία των ενδοϋαλοειδικών ενέσεων προσφέρει τη δυνατότητα στους ασθενείς όχι απλώς να διατηρήσουν αλλά και να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα της όρασής τους. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα των ενέσεων χορηγούνται στην υαλοειδική κοιλότητα από έμπειρο οφθαλμίατρο και η διαδικασία πραγματοποιείται υπό άσηπτες συνθήκες.

Αnti-VEGF ενδοϋαλοειδικές Εγχύσεις

Η θεραπεία των ενδοϋαλοειδικών ενέσεων στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ

Στο Κέντρο μας λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο και οργανωμένο  τμήμα βυθού για τη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων του Αμφιβληστροειδούς και της Ωχράς. Μετά από ένα πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο και ειδικές εξετάσεις ,  εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι του Κέντρου μας, αφού διαγνώσουν ότι πάσχετε από Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς ή Διαβητικό Οίδημα Ωχράς, ανάλογα με την περίπτωσή σας, θα σας προτείνουν και θα αποφασίσετε μαζί για το κατάλληλο σχήμα θεραπείας.

Εκείνο που θα πρέπει να θυμάστε πάντα είναι ότι η θεραπεία τόσο της Ηλικιακής Εκφύλισης της Ωχράς όσο και του Διαβητικού Οιδήματος της Ωχράς είναι μια διαδικασία η οποία περιλαμβάνει τη συνεργασία σας με τον οφθαλμίατρο. Οι ενδοϋαλοειδικές ενέσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε έναν ενεργό και ανεξάρτητο τρόπο ζωής.

Η γνώμη σας
Καλέστε μας