Laser ματιών

 

Εάν είστε υποχρεωμένοι να φοράτε γυαλιά ή φακούς επαφής γιατί έχετε μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό και θα θέλατε να απαλλαγείτε από αυτά, το excimer laser υπάρχει για να βοηθήσει ανθρώπους σαν εσάς!

Στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ λειτουργεί σύγχρονη μονάδα Διαθλαστικής Χειρουργικής  προσφέροντας υψηλής  ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα των διαθλαστικών επεμβάσεων.

Σε ένα σύγχρονο, υψηλής αισθητικής χώρο 500 τ.μ., κάτω από άρτιες συνθήκες οργάνωσης και λειτουργίας, στη μονάδα Διαθλαστικής Χειρουργικής του ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με την μοναδική τεχνολογία της WaveLight – EX500 και FS200 – προσφέρουμε ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα και άριστα αποτελέσματα σε όποιον επιθυμεί να μειώσει ή εξαλείψει την εξάρτησή του από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής!

Οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του Κέντρου μας βασίζονται:

 • στην άριστη κατάρτιση και την πολυετή εμπειρία της επιστημονικής μας ομάδας
 • στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό μας
 • στην προσωπική φροντίδα που με διακριτικότητα προσφέρουμε σε κάθε ασθενή μας
 • στο πρωτοποριακό πνεύμα και την άρτια οργάνωση των υπηρεσιών μας.

Θυμηθείτε! Η αντιμετώπιση της μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού με excimer laser σημαίνει ελευθερία … ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο!

Laser ματιών

Eνημέρωση και αξιολόγηση

Εάν επιθυμείτε να μάθετε τι είναι το excimer laser και πως μέσα σε ελάχιστα λεπτά θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής σας, επικοινωνήστε μαζί μας και προγραμματίστε ένα ραντεβού για ενημέρωση και αξιολόγηση.

Σε αυτή τη συνάντηση μαζί μας, θα έχετε την ευκαιρία:

 • Να μάθετε περισσότερα για το τι είναι το Excimer Laser και για το πως μέσα σε ελάχιστα λεπτά θα βελτιώσει την όρασή σας.
 • Να ενημερωθείτε με λεπτομέρεια για το τι θα πρέπει να περιμένετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το χειρουργείο. Θα συζητήσουμε κάθε προβληματισμό σας και θα λύσουμε κάθε απορία σας!
 • Να αξιολογήσουμε εάν μπορείτε να υποβληθείτε με ασφάλεια σε διαθλαστική επέμβαση αφού θα πρέπει να εξετάσουμε αν πληροίτε τις προϋποθέσεις.
 • Να γνωρίσετε τον ιατρό που θα σας χειρουργήσει και τη χειρουργική ομάδα που θα συνεργαστεί μαζί σας και θα σας φροντίσει σε όλο το διάστημα του προεγχειρητικού ελέγχου, την ώρα του χειρουργείου και κατά την μετεγχειρητική παρακολούθηση. 
 • Τέλος, να δείτε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου μας, τα ιατρεία προεγχειρητικού ελέγχου, την αίθουσα του χειρουργείου και το laser με το οποίο θα υποβληθείτε στην επέμβαση.

Επιπλέον, στη διάρκεια αυτής της συνάντησης ο ιατρός μας θα ζητήσει να πληροφορηθεί το ιατρικό και κληρονομικό σας ιστορικό. Σε αυτό περιλαμβάνονται ερωτήσεις που αφορούν γενικότερα την κατάσταση της υγείας σας και ειδικότερα της υγείας των ματιών σας. Εάν πάσχετε από κάποιες συγκεκριμένες παθήσεις δεν μπορείτε να υποβληθείτε σε διαθλαστική επέμβαση ενώ εάν διανύετε περίοδο εγκυμοσύνης θα πρέπει να αναβάλετε την επέμβαση για αργότερα.

Το επόμενο βήμα στην απόφασή σας να απαλλαγείτε από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής είναι ο ολοκληρωμένος προεγχειρητικός έλεγχος που περιλαμβάνει μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων που θα καθορίσουν με ακρίβεια το πάχος του κερατοειδικού ιστού που πρέπει να αφαιρεθεί προκειμένου να έχετε άριστο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

Laser ματιών

Προεγχειρητικός Έλεγχος

Στη διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου θα υποβληθείτε σε μια σειρά ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν στόχο:

 • αφενός μεν να αξιολογήσουμε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου να υποβληθείτε με ασφάλεια σε διαθλαστική επέμβαση
 • αφετέρου δε να καθοριστεί με ακρίβεια τόσο το μέγεθος του κερατοειδικού ιστού που πρέπει να φωτοαφαιρεθεί με το excimer laser όσο και να επιλεγεί η κατάλληλη για την περίπτωσή σας χειρουργική μέθοδος.

 

Οι ιατροί και το προσωπικό της Μονάδας μας βρίσκονται κοντά σας με μοναδική τους επιδίωξη να σας προσφέρουν άριστα αποτελέσματα με τον πλέον ασφαλή τρόπο.

Θυμηθείτε! Ακρίβεια στις μετρήσεις σημαίνει ασφάλεια και ποιότητα στο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα!

Laser ματιών

Η ημέρα της επέμβασης στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ

Aγαπητοί μας φίλοι

τα πάντα είναι έτοιμα για τη σημερινή αυτή ημέρα!

½ ώρα πριν…

την επέμβαση θα είστε κοντά μας στο προγραμματισμένο σας ραντεβού που θα σας δώσει τη δυνατότητα να διορθώσετε την όρασή σας και να απαλλαγείτε από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής. Στο χρόνο αυτό θα γίνουν κάποιες επιπλέον μετρήσεις, θα εξοικιωθείτε με το περιβάλλον και θα έχουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να απαντήσουμε με άνεση σε τυχόν απορίες σας της τελευταίας στιγμής.

Την ημέρα αυτή σας προτείνουμε να είστε άνετα ντυμένοι και εάν θέλετε να έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα. Σας παρακαλούμε να θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να φοράτε άρωμα και ειδικότερα οι γυναίκες να μην έχετε μακιγιαρισθεί.

5 λεπτά πριν…

μπείτε στην αίθουσα του χειρουργείου θα σας δώσουμε να φορέσετε τον ιματισμό που απαιτείται προκειμένου να διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες αποστείρωσης και αμέσως μετά θα σας οδηγήσουμε στην αίθουσα του χειρουργείου.

στη διάρκεια της επέμβασης…

θα είστε άνετα ξαπλωμένοι σε μία χειρουργική καρέκλα και πριν ξεκινήσει η διαδικασία θα ενσταλάξουμε στο μάτι σας σταγόνες αναισθητικού κολλυρίου που θα σας προστατέψουν από τον πόνο.

Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και συνεχώς ελεγχόμενη. Σε κάθε κίνηση του ματιού σας το μηχάνημα ακολουθεί την κίνηση ή σταματά αυτόματα το laser. Σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης, ο γιατρός μας θα σας ενημερώνει για το κάθε βήμα της διαδικασίας ώστε σε καμία περίπτωση να μην αισθανθείτε ανησυχία.

αμέσως μετά την επέμβαση…

στην αρχή θα βλέπετε πολύ καλύτερα από ότι βλέπατε πριν, χωρίς τα γυαλιά σας ή τους φακούς επαφής. Ίσως έχετε μία θαμπάδα – σαν να «κοιτάτε μέσα από νερό». Είναι φυσιολογικό για τις πρώτες ώρες και δε θα πρέπει να σας ανησυχήσει.

Θα σας οδηγήσουμε στην αίθουσα μετεγχειρητικής αναμονής όπου θα παραμείνετε για περίπου μισή ώρα με τα μάτια κλειστά. Θα σας δώσουμε οδηγίες μαζί με τα κολλύρια που θα σας χρειασθούν για τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες και θα προγραμματίσουμε το ραντεβού σας για την επόμενη ημέρα. Τέλος, πριν φύγετε ο γιατρός θα ελέγξει τα μάτια σας και την όρασή σας.

Laser ματιών

Μετεγχειρητική παρακολούθηση και ανάρρωση

Τι Πρέπει…

 • Άμεσα, μετά την επέμβαση, χρειάζεται να ακολουθήσετε τη φαρμακευτική αγωγή με τα κολλύρια που θα περιορίσουν τη μετεγχειρητική φλεγμονή και θα προστατεύσουν τα μάτια σας από πιθανή μόλυνση.
 • Εφαρμόζετε σύμφωνα με τις οδηγίες τα τεχνητά δάκρυα που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη αποκατάσταση της όρασής σας. 
 • Ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα των μετεγχειρητικών επισκέψεων στο Κέντρο μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρακολούθηση της υγείας των ματιών σας τον πρώτο καιρό μετά την επέμβαση.
 • Προστατεύετε τα μάτια σας από την ηλιακή ακτινοβολία, φορώντας γυαλιά ηλίου.
 • Ρωτήστε τον γιατρό μας πότε μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σας. Συνήθως κάποιος πηγαίνει 2-3 ημέρες μετά την επέμβαση και αφού έχει γίνει ο πρώτος μετεγχειρητικός έλεγχος, μερικοί όμως επιστρέφουν από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Τι δεν Πρέπει…

 • Είναι φυσιολογικό η όρασή σας τις πρώτες ημέρες να είναι θαμπή και να έχει διακυμάνσεις. Υπάρχει περίπτωση να έχετε ενοχλήσεις ιδιαίτερα την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση.
 • Μπορεί να αισθάνεστε τα μάτια σας υγρά και ερεθισμένα. Δεν πρέπει να τα τρίψετε!
 • Μη βρέχετε τα μάτια σας με νερό και σαπούνι κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση.
 • Μη μακιγιάρεστε με μάσκαρα, σκιές ματιών, make-up κ.λ.π. Υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού των ματιών σας και απαιτείται πλήρης ανάρρωση πριν χρησιμοποιήσετε ξανά ανάλογα προϊόντα.
 • Μην κολυμπάτε σε θάλασσα ή πισίνα και μην κάνετε ηλιοθεραπεία ή  σάουνα για ένα μήνα μετά την επέμβαση
 • Ο γιατρός μας θα σας συμβουλεύσει για τον χρόνο που θα μπορέσετε να ξαναρχίσετε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο.
 • Αποφεύγετε τους καπνούς και μη βρίσκεστε σε ρυπαρό περιβάλλον για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
 • Μην αναλαμβάνετε εργασίες που απαιτούν έντονη σωματική κούραση όπως σκάψιμο, μεταφορά βαρέων αντικειμένων κ.λ.π.
 • Μην οδηγείτε έως ότου σας ενημερώσει ο γιατρός μας ότι μπορείτε. Η πλήρης αποκατάσταση της όρασής σας – και στα δυο μάτια – είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορείτε να οδηγείτε με ασφάλεια.

Οι μέθοδοι που εφαρμόζονται στη Διαθλαστική Χειρουργική είναι:

Η γνώμη σας
Καλέστε μας