Υπερμετρωπία

 

Υπερμετρωπία

Τι είναι η υπερμετρωπία

Η υπερμετρωπία είναι ένα κοινό πρόβλημα όρασης  κατά την οποία οι ακτίνες του φωτός δεν εστιάζουν επάνω στον αμφιβληστροειδή αλλά πίσω από αυτόν. Αυτό οφείλεται είτε γιατί ο βολβός του ματιού έχει μικρότερο μήκος από το φυσιολογικό  είτε γιατί η καμπύλη του κερατοειδούς είναι μικρότερη από όσο θα έπρεπε. 

Μερικά παιδιά γεννιούνται με υπερμετρωπία. Καθώς αναπτύσσονται η όρασή τους μπορεί να διορθωθεί. Λόγω του μεγάλου εύρους προσαρμογής στην παιδική ηλικία δεν παρατηρείται μείωση της όρασης εκτός και εάν η υπερμετρωπία είναι υψηλή. Γι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνεται ενδελεχής οφθαλμολογικός έλεγχος από μικρή ηλικία ώστε να εντοπίζεται το φαινόμενο της “αμβλυωπίας” που είναι γνωστή ως  “τεμπέλικο μάτι”.

Στους ενήλικες η υπερμετρωπία εκδηλώνεται με θολή όραση στην κοντινή απόσταση και μπορείτε να δείτε καθαρά μόνο μακρινά αντικείμενα. Καθώς τα άτομα με υπερμετρωπία  μεγαλώνουν, δυσκολεύονται να δουν ακόμα και σε μακρινή απόσταση. Σε υπερμετρωπία υψηλού βαθμού η δυσκολία εστίασης μπορεί να βρίσκεται σε οποιαδήποτε απόσταση.

Η διόρθωση της υπερμετρωπίας

Η υπερμετρωπία μπορεί να διορθωθεί με γυαλιά, φακούς επαφής ή Εxcimer Laser.

Η διόρθωση της υπερμετρωπίας  με  laser  είναι ο πλέον σύγχρονος τρόπος για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερμετρωπίας. 

Στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩN  η επιλογή της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, οι υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας και η πολυετής εμπειρία μας εξασφαλίζουν ποιότητα και άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα στη οριστική διόρθωση της υπερμετρωπίας με excimer laser. Εάν επιθυμείτε να απαλλαγείτε οριστικά από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια δωρεάν επίσκεψη ενημέρωσης και αξιολόγησης.

Στην υπερμετρωπία οι ακτίνες του φωτός δεν εστιάζουν επάνω στον αμφιβληστροειδή αλλά πίσω από αυτόν

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) εκτιμά ότι 153 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με προβλήματα όρασης λόγω μη διόρθωσης διαθλαστικών προβλημάτων. 

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα διαθλαστικά σφάλματα δεν μπορούν να προληφθούν, αλλά μπορούν να διαγνωστούν με οφθαλμολογική εξέταση και να αντιμετωπιστούν με διορθωτικά γυαλιά, φακούς επαφής ή διαθλαστική χειρουργική.

Θυμηθείτε: Η υγεία των ματιών σας … φροντίδα μας καθημερινή!

Στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι με τη βοήθεια σύγχρονης τεχνολογίας δίνουν απάντηση σε κάθε οφθαλμολογικό σας πρόβλημα.

Η γνώμη σας
Καλέστε μας