Πρεσβυωπία

 

Πρεσβυωπία

Πρεσβυωπία είναι η αδυναμία να διαβάσει κάποιος κοντά. Ξεκινά γύρω στην ηλικία των 40 ετών και οφείλεται στην απώλεια της ικανότητας του ματιού να εστιάζει  επηρεάζοντας τελικά όλους τους ανθρώπους. Ένα πρώτο σημάδι για την πρεσβυωπία είναι η θαμπή κοντινή όραση που κουράζει τα μάτια. Η πρεσβυωπία εμφανίζεται με το πέρασμα του χρόνου και είναι ανεξάρτητη από το αν κάποιος έχει μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό.

O συνήθης τρόπος για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας είναι η χρήση γυαλιών για κοντινό διάβασμα. Για κάποιους οι οποίοι ήδη φορούν γυαλιά για κάποιο άλλο διαθλαστικό πρόβλημα, η χρήση των πολυεστιακών γυαλιών τους απαλλάσει από τη χρήση δύο ζευγαριών γυαλιών -ένα για κοντά και ένα για μακρυά-. 

Μια καινούργια εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας είναι η τεχνική monovision με laser. Στην τεχνική monovision με τη χρήση του excimer laser ο χειρουργός διοθρώνει το ένα μάτι για την κοντινή όραση, αφήνοντας το άλλο για την μακρυνή. Με τον τρόπο αυτό διοθρώνεται η όραση για μακρυά στο ένα μόνο μάτι ενώ το άλλο μάτι διατηρεί την ικανότητα να εστιάζει κοντά.

Θυμηθείτε: η υγεία των  ματιών σας … φροντίδα μας καθημερινή!

Στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι με τη βοήθεια σύγχρονης τεχνολογίας δίνουν απάντηση σε κάθε οφθαλμολογικό σας πρόβλημα.

Η γνώμη σας
Καλέστε μας